15. července 2017

POMÁHÁME: Lepíci a Fond Sidus

Díky úžasné ilustrátorce Vendule Hegerové se nám dostaly do rukou Lepíci (chytří a pohádkoví), za které ještě jednou moc DĚKUJEME!

Jedná se o menší brožurky se samolepkami, které můžete opakovaně lepit dle libosti. Ve spodní části přední strany je logo Fondu Sinus a dodatek "Zakoupením publikace jste přispěli mnoha dětským pacientům prostřednictvím Fondu Sinus. Děkujeme."

Tak jsem hned pátrala po informacích a na webu http://www.fondsidus.cz/ jsem se dočetla, že jde o neziskovou organizaci, jejímž cílem je dlouhodobě podporovat nemocné a potřebné a to po finanční ale také materiální stránce. No a ilustrátorka Vendula Hegerová pro ně připravuje různé publikace a materiály, které jsou opravdu povedené a ke kterým patří právě i tito Lepíci :-)


CHYTŘÍ LEPÍCI

Chytří lepíci jsou o zdravém životním stylu. O správné hygieně, zdravém jídle, pohybu, chování v přírodě a opatrnosti.



Jedna celá dvojstránka je plná samolepek, které jsou barevným pozadím odlišeny, aby bylo přehlednější, které kam patří.



Každá dvojstrana má svoje téma a například tady  je povídání o tom jak správně jíst a co jíst, aby byl člověk silný a zdravý. Na tuto dvojstranu se lepí potraviny, které dělají tělu dobře (ovoce, zelenina, sýr ...) a které naopak dělají zle (salám, bonbony, zákusky ...)




Výborně vymyšelná je zadní strana, kde je řešení všech samolepek pro kontrolu.




Klaudinky lepení vypadá v tomto případě krapet děsivě :-D ale je nadšená a užívá si to. Má období samolepek, takže naprosto perfektní trefa do černého!





POHÁDKOVÍ LEPÍCI

Pohadkové lepíci obsahují postavičky, kterým doplňujete obličej, ruce a předměty. Najdete v nich například vodníka, princeznu, čarodejnici, vílu nebo loupežníka.




Opět dvojstrana plná samolepek. Klaudinka už stihla zatočit s koštětem v nestřeženém okamžiku mé nepozornosti :-D




Každý obrázek má svojí krátkou říkanku :-)




Na zadní straně se také nachází správné řešení pro kontrolu.




A v tomto případě si Klaudinka k polepení vybrala čerta :-D




Fantazii se meze nekladou. Neni nutné lepit vše správně tak, jak to má být - klidně můžete princezně nalepit rohy nebo královi nos od čarodejnice. Nechte dětem volnou ruku a pobavte se nad jejich výtvory :-)

Vejdou do každého batůžku či kabelky, takže je můžete mít snadno po ruce a mohou být Vaší zábavou na cestách nebo při dlouhém čekání u doktora.

Lepíky si můžete zakoupit i vy a to na webu Fondu Sidus, přispějete tím dětským pacientům a Vaše děti budou mít parádní aktivitu, která je bude zaručeně bavit :-)

Nebo můžete oslovit školky, školy pro které Fond Sinus dělá různé projekty, o kterých se dočtete ZDE, kde je ke stažení i návod na realizaci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat