8. září 2017

PEČEME: Špízy z mletého masa s bramborovou kaší

Taky máte rády, když se vaření ujme chlap? 

U nás je to poměrně pravidelné. Manžel vaří i peče. Často jsme v kuchyni společně, rádi spolupracujeme. Každou jeho vařící akci si naprosto užívám, protože kolikrát dokáže z vody vytvořit naprosto luxusní chod :-D A nápady má také docela zajímavé.

Jednou měl takhle už dlouho chuť na špízy, já ty klasické ale moc nemusím. Napadlo ho, že by mohly být z mletého masa a to jsem už mlsně kývala. Tak se do toho pustil, a večeře byla brzy na stole :-)


SUROVINY


Na špízy
 
  • 250g mletého masa
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 1/2 cukety


Na bramborovou kaši

    • 1kg brambor
    • 1 jarní cibulka
    • Kousek másla
    • Špetka himalájské růžové soli


    POSTUP

    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a vložíme je do parního hrnce, který zapneme na 35 minut. Samozřejmě, že je můžete uvařit i klasicky ve vodě. Já ale preferuji vaření na páře :-)

    Nakrájíme cibuli, cuketu a rajčata na kolečka, z mletého masa uděláme kuličky nebo válečky a postupně vše napichujeme na jehlici.

    Mleté maso nijak zvlášť neupravujeme. Pokud chcete, stačí ho pouze osolit - případně opepřit.
    Počet vyjde přibližně na 5 jehlic. Jehlice naskládáme přes menší pekáč, do kterého nalijeme decilitr vody a pečeme na 200°C přibližně 30 minut.

    Nakonec jen rozšťoucháme brambory s jarní cibulkou, máslem a solí na kaši a můžeme podávat.

    Dobrou chuť!



    Žádné komentáře:

    Okomentovat