8. února 2018

MALUJEME: Olympijské kruhy

Zítra začínají zimní olympijské hry v místě, které nedovedu ani přečíst natož napsat :-D. Proběhnou v jihokorejském Pchjongčchanganu. Slavnostní zahájení bude tedy 9.2 2018 a ukončí se 25.2 2018. 

No, a já si říkala co vymyslet za aktivitu? Teorie ještě Klaudinku brát moc nebude, tu seznámím spíše jen s jednotlivými druhy sportu. Tak co vymyslet? Ať si zase něco vytvoříme či namalujeme. A pak jsem na Pinterestu (jak jinak že? :-D) narazila na parádní a jednoduchou inspiraci, kterou zvládnou i ti nejmenší.

Pojďme si tedy symbolicky namalovat olympijské kruhy.


CO BUDEME POTŘEBOVAT

  • 5 ruliček od toaletního papíru
  • Papírový talířek (nebo cokoliv, na čem se barvy rozmístí)
  • Čtvrtku/Skicák
  • Tempery


POSTUP

Na papírový talířek (či cokoliv jiného, kde se barvy mohou rozprostřít) si připravíme základní barvy, které zlehka naředíme vodou a rozetřeme do takové šíře, aby se do nich daly namáčet ruličky.

No a pak už jen stačí jednotlivé ruličky namáčet do konkrétních barev a nechat dítko obtiskávat na papír.

Asistovala jsem Sofince, které je 16 měsíců. Měla tendence ruličku mačkat nebo jí obtiskávat na jednom místě pořád dokola, ale i tak jsme se krásně zamatlaly a užily si tvořící chvilku :-).




TROCHA TÉ TEORIE

Olympijské kruhy jsou největším symbolem celých olympijských her. Symbolizují 5 kontinentů, které spojuje stejná myšlenka.

Jsou součástí olympijské vlajky, která má bílý podklad - ten symbolizuje mír a čistotu sportu.

Barvy kruhů údajně nereprezentují jednotlivé kontinenty, jak je neustále někde psáno, ale jsou zvoleny proto, že jsou na všech národních vlajkách současnosti.


Přeji příjemnou zábavu jak u této aktivity, tak u sledování olympijských her :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat