19. února 2018

MÁMA ČTE: Já to dokážu!

Jak využít techniky utvrzování se ke změně svého života. Utvrzování se dá se říct (aspoň tedy z mého pohledu) to samé jako Afirmace, o kterých jsem psala v jednom z předchozích článků.

Vše se dá ovlivnit našimi myšlenkami ať už vztahy, blahobyt, pracovní úspěchy, zdraví apod. Stačí jen změnit myšlení a vše negativní (i to, co je řečeno ze srandy) změníme v pozitivní.




ROZDĚLENÍ KAPITOL

  • Síla utvrzování se
  • Zdraví
  • Odpouštění
  • Blahobyt
  • Tvořivost
  • Vztahy/Milostné vztahy
  • Pracovní úspěchy
  • Život bez stresu
  • Sebeúcta
  • Závěrem
  • O Louise L. Hayové

Jak už jsem naťukla výše, tak síla utvrzování se, je hlavně v tom, že změníte své myšlení. Všechny své negativní myšlenky a denní "hlášky" změníte z negativních na pozitivní.

Například: "Nenávidím své tělo" změníte na "Miluji své tělo a jsem za něj vděčný" nebo "To si nemohu dovolit" změníte na "To si mohu dovolit" a nebo "Nejsem dost dobrý" změníte na "Jsem na cestě k pozitivní změně". 

A přesně tímto způsobem změníte vše na co každý den pomyslíte. Začnete se utvrzovat v tom, co je pozitivní - ne v tom, co je negativní a čím by se všechno ještě víc zhoršilo.

V ostatních kapitolách, vždy po přečtení zajímavého a hlavně pravdivého textu, narazíte na tématické pozitivní utvrzovací výroky (afirmace).


ZDRAVÍ

Co se zdraví týče, tak je dobré v první řadě zamyslet se nad tím, jak o své zdraví pečujete a co do svého těla pouštíte - strava, kosmetika apod. Dále pak co si o svém tělu myslíte. Každá negace a každá poznámka vůči Vašemu tělu či nemoci je dalším utvrzením.




ODPOUŠTĚNÍ

Odpouštění je mnohdy dost citlivé a náročné téma, které nás drží zpátky. Drží nás v minulosti, omezuje naše budoucí pohyby a my se cítíme svázáni. Ale nezapomínejte na to, že pouze v přítomnosti můžete tvořit svoji budoucnost.




BLAHOBYT

Pokud má člověk určité problémy, pomůže mu se z nich vypovídat. Dostane to ze sebe, uvolní se, je mu lépe ale je to celé bohužel špatně. Stále drží v hlavě ten nedostatek peněz, stále na ten nedostatek myslí a tím pádem se v tom stále utvrzuje - pro nemluvte v negaci ani ze srandy.




TVOŘIVOST

I v tvořivosti se často negativně utvrzujeme ve smyslu "já jsem levá", "na to nemám ruce", "ne, to bych nezvládla". Přitom každý z nás je tvůrcem, protože si každý den tvoříme svůj život
Každý den si tvoříme svůj život, každý z nás je tvůrcem.




VZTAHY/MILOSTNÉ VZTAHY

V otázce vztahů, či milostných vztahů je důležité v první řadě mít rád sám sebe. Nehledat na sobě chyby, neutvrzovat se v důvodech proč Vás nemá nikdo rád, proč ještě nemáte vážný vztah ale snažit se vše brát pozitivně, že Vás třeba předchozí vztahy teprve připravují na ten, který bude trvat až navěky.




PRACOVNÍ ÚSPĚCHY

I práci může mít každý z nás vysněnou, pohodovou, s příjemnými lidmi a bez jakýchkoliv starostí či problémů. Tady opět záleží na našem myšlení a na tom, co si k sobě přitahujeme a v čem se utvrzujeme. Pokud budeme brblat nad šéfem či spolupracovníky, tak to rozhodně nepovede k nějakému zlepšení nebo ke změně, ale naopak bude ještě hůř.




ŽIVOT BEZ STRESU

Stres není nic jiného, než strach. Když se nad tím zamyslíte a vždy, pokud se cítíte ve stresu, se zeptáte sami sebe proč? Proč jste ve stresu? Vždy si odpovíte, že se něčeho bojíte, že máte z něčeho obavy a strach. Zkuste se vždy utvrdit něčím, co Váš stres zmírní nebo Vás ho úplně zbaví.




SEBEÚCTA

Sebeúcta znamená, že ze sebe máte dobrý pocit. Nikdy nebudete mít dostatek sebeúcty, pokud o sobě nebudete smýšlet v dobrém. Myslete si cokoliv chcete a na ostatní se neohlížejte. Pochvalte se, pokud se Vám něco povedlo. Polichoťte si, pokud Vám to dnes sluší. Milujte sami sebe.

S tím, jak poroste Vaše sebeláska, tak poroste i Vaše sebeúcta.




Tato kniha je Vaším průvodcem a silným pomocníkem ve změně Vašeho dosavadního života. Mějte ji neustále po ruce a jakmile začnete o něčem pochybovat, otevřete si ji a pročtěte.

Noste ji třeba v kabelce, svojí velikostí je opravdu snadno přenosná a vejde se všude možně. Ukažte ji kamarádkám, které potřebují podpořit a namotivovat.

Je sice malá, ale neuvěřitelně silná! :-)

A ještě na závěr jena krásná citace:


"A když jsem to mohla dokázat já, týrané dítě, které nedokončilo střední školu, pak Vy to můžete dokázat také. A tak se jednou denně postavte s rukama rozpaženýma a radostně řekněte:

Jsem otevřený(á) a příjímám všechno dobro a hojnost Vesmíru.
Děkuji Ti živote"


Knihu zakoupíte na webu knižního klubu přímo ZDE.

Cena: 129Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat