12. března 2018

ČTEME: Nelinka a Strom zázraků + audiokniha

Narodila jsem se ve znamení vodnáře a jsem věčný snílek. Miluju svět fantazie a nadpřirozena. Svět, ve kterém se plní naše nejtajnější sny a přání. Svět, kde si můžeme dělat co chceme, přesně tak jak chceme a kde umíme věci, které v běžném světě nepřichází v úvahu. No a kdo by kdy nesnil o tom, že umí lítat. Hm?

Já se teda ve snech nalítala mnohokrát, to bych nedokázala ani spočítat. Několik snů si i po těch letech pamatuju a ráda na ně vzpomínám. Byly naprosto snové a pohádkové :-).




Obal knihy je z druhé strany jednou velkou omalovánkou, kterou si děti mohou vybarvit podle své fantazie a už tím je kniha vtáhne do krásného světa Kouzelnálie :-)




Zadní strany knihy jsou, dá se říct, takovou mapou světa Kouzelnálie. Vlevo uvidíte chaloupku, kde bydlí babička s dědou, u kterých je Nelinka na týden. Kousek od chaloupky je vyobrazený strom zázraků, kterým Nelinka se Zajdou prošli do Kouzelnálie. Dále pokračujeme směrem do stříbrné zahrady, k trhlounům, přes čokoládové hory, k jezerů nádherných ploutví a tak dále :-).




Na první pohled z knihy sálá příjemná pohádková energie.

Kniha je tedy o šestileté Nelince, která má jako nejlepšího přítele Zajdu. Zajda ožívá, když se dospělí nedívají a moc rád dělá Nelince společnost, dává na ní pozor.

Jak už jsem zmínila výše, tak Nelinka jede na týden k babičce a dědovi. Se Zajdou si jde hrát do lesa na schovávanou, tu hru mají ze všeho nejradši, a objeví strom zázraků, kterým společně se Zajdou projde do kouzelného světa, ve kterém se plní tajná přání.


ROZDĚLENÍ KAPITOL

  • Chaloupka
  • Výlet do lesa
  • Noví kamarádi
  • Slavnost
  • Trhlouni
  • Lízátkovník
  • Čokoládové hory
  • Vzhůru do hory
  • Neuvěřitelně lesklý ještěr
  • Kniha tajemství
  • Permoníci
  • Nelinko, večeře
  • Dárek

Kniha je rozdělena do mnoha kapitol, což usnadňuje a urychluje čtení.

Nelinka se se Zajdou dostane mezi víly a skřítky do Země stříbrných křídel a aby se mezi nimi mohli pohodlně pohybovat, budou oba změřeni na vílometru, na kterém zjistí, kolik měří víl a následně budou zmenšeni do stejně velikosti jako jsou víly. Najednou můžou létat a maximálně si to oba dva užívají.





Dokonce ochutnají mraky, které vypadají jako cukrová vata a na slavnosti, kterou si víly a skřítkové každoročně připomínají jejich pospolitost, budou popíjet sladký nektar.




Stejně jako Alenka v říši divů i Nelinka zažije velké dobrodružství, které ale není tak sladké a pohádkové jako se na první pohled zdá - a to i přes to, že se dostanou do místa plné čokolády, kde bych i já upřímně chtěla jednou být :-D.

Narazí totiž na trhlouny. Trhlouni unášejí víly a chtějí po nich, aby je naučily létat. Přitom je to naprosto vtipná představa - létající obři, že? :-D Jenže na trhlouny se může vyzrát pouze jednou za 108 let.

Je tedy ten správný čas? Není ještě moc brzy? Může už Nelinka zasáhnout proti Trhlounům a osvobodit nejen unesenou vílu čokolády ale také celou Kouzelnálii? To nám prozradí strom Lízátkovník, na kterém musí být přesně 108 lízátek, jinak záchrana nemůže proběhnout. Bude jich tam dostatek? Spočítají je skřítci správně? A co je vůbec kniha tajemství?




BONUSY V KNIZE

Příjemným a milým překvapením pro mě byly bonusy schované v zadní části knihy.

Můžete si totiž s dětmi vystřihnout hrdiny, se kterými jste se v knize setkali. Můžete si je například nalepit na špejli a zahrát si s nimi divadlo podle příběhu v knize :-).




A navíc ještě krásné originální pexeso :-).




AUDIOKNIHA

Kniha je namluvena známou herečkou Terezou Bebarovou, kterou můžete znát například ze seriálu Ulice a Radkem Pokorným.

Poslouchá se krásně, hlasy jsou příjemné. Člověk se snadno do příběhu ponoří a zasní se tak, že začne pomalu usínat :-D. Připomnělo mi to děství. Už dlouho jsem takto neposlouchala žádné pohádky.

CD je navíc doplněno originálními písničkami hudební školy La škola. 

Audio ukázku (10 minut), si můžete poslechnout ZDE.





Knihu Nelinka a strom zázraků zakoupíte na oficiálním eshopu přímo ZDE.

Audioknihu na CD zakoupíte na stejném eshopu přímo ZDE.


Cena: 299Kč (doprava zdarma)

Žádné komentáře:

Okomentovat